משה קצב

דף הבית >> ידוענים >> משה קצב
 
הנשיא והסטוציאציה
 
חדשים של סיקור ובחישה עיתונאית עושים את שלהם: תשאלו את אשתו של האיש ברחוב והיא לא תהסס לקבוע שמשה קצב הוא "סוטה, עבריין מין סדרתי". בעלה, יהיה בחלק מהמקרים יותר סלחני.
 
 
התמונה המסתמנת מכתב ידו של קצב (מעריב 9/4/08 ) מורכבת בהרבה. הדמות הניבטת ממסך הטלוויזיה הינה אנמית כמעט. קצב אומר בדרך כלל את המילים הנכונות באופן מחושב ומתוכנן- כמעט ללא הבעות חיצוניות, להוציא נאום ההאשמות המפורסם שלו, שחרג מכך. אבל, תמונת כתב ביד מעידה, מתחת לפני השטח, על עולם יצרי, חושני ורגשי מפותח וסוער. (אזור כתב תחתון, לחץ חזק ועוד).
תכונה בולטת מאוד באישיותו הינה הדבקות במשימה. בניגוד להופעתו המשמימה, יש לאיש כוח רצון איתן. הוא טיפוס אגוצנטרי, סובב סביב עצמו ובעל אגו מפותח.
להרגשתו הפנימית, אין לו שום ספק שהוא ראוי להיות נשיא ושהמשרה מגיעה לו בזכות ולא בחסד. הוא פוליטיקאי אופייני: יודע להיות נחמד כאשר הדבר נידרש לקידום ענייניו, מחושבן, אדיב, "מקשיב" לכאורה, נותן לבן שיחו הרגשה נוחה אבל בתוכו הוא "מורם מעם". אין לכאורה שום סיבה שחברי כנסת וגם מזכירות לא יפלו לרגליו.
כאשר הכותב מתייחס ללינץ' בתקשורת הוא אמנם מתכוון לכך. כאמור, התנהלותו מלווה בהרגשה ש"מגיע לו". הזעם שלו איננו מעושה ומלאכותי. הוא נובע מתוך הרגשה פנימית עמוקה.
 
המעמד החדש שלו כנשיא מואשם והפגיעה הקיצונית ביוקרה ובאגו שלו, הרסניים לגביו. למרות זאת, עדיין בולטים מאד בכתב היד הנכונות והדחף שלו למאבק. אל תזלזלו ביכולת שלו להתמודד. הוא ניצח בעבר את שמעון פרס ועשוי או עלול, על פי הבוחן, לנצח גם בבית המשפט. לא טיפוס שמרים ידיים ונכנע. לכן, עסקת הטיעון אומנם לא התאימה לתכונות הבסיס שלו.
 בחינת כתב היד מסבירה, בדיעבד כיצד הגיע למשרה הרמה. יש לו אמנם רמה גבוהה של "פוזה" וקשה להגדיר אותו כטיפוס ספונטאני ואותנטי במיוחד אבל, למעטים מהאישים הפוליטיים המוכרים אין תכונות כאלה. לא "איש אשכולות" אבל גם לא "חדל אישיים".
 
אז מה בכל זאת יש לנו כאן? סיטואציה: או נכון יותר "סטוציאציה". שולחן עבודה מפואר- מכתבה. בצידה האחד נשיא מדינת ישראל , סמל המדינה, דגל כחול לבן ושאר סמלי המעמד. בצד השני, מזכירות. מתרשמות ומוחמאות מתשומת הלב המופגנת כלפיהן מהאדם הנישא ביותר בהיררכיה. בבית: אישה נאמנה ואוהבת אבל, דהויה משהו. בפנים, יצרים המחפשים פורקן.
לא סוד הוא שהדחף לשלטון ותאוות הכוח,   ממוקם בדרך כלל "מתחת לחגורה".
ככל שעולים גבוה בסולם- הנפילה יותר כואבת. סיכון שלוקח על עצמו גבר מן השורה, עשוי להישכח או להיסלח. שונה אם אתה נשיא או שר בממשלה.
 
 
 
ניתוח גרפולוגי מתייחס לגופו של כתב היד ופחות לתוכן. עם זאת,  מעניין לבחון את תופעות הכתיבה הבאות:
יש הבדל במאפייני הכתב בין קטע שהוכן כנראה מראש לבין הסיומת שנכתבה בספונטאניות, "ברגע האחרון". הסיומת מביעה ממדים מניפולטיביים בולטים
וגם ספק שיבוש ושגיאת כתיב:
 
לעיל: "אינני יכול להודות במעשים שלא נעשו" נמחקה המילה "עשיתי" ובמקומה נכתב "נעשו". כאן,
מכליל הכותב ממד מרוחק לכאורה. "אני לא בעסק".
 
 
 
אבי ויס- גרפולוגיה מנהלית בע"מ (1974)
יועץ לארגונים וחברות כגון: הום סנטר, ישפאר, קופ"ח מאוחדת, פזגז ורבות אחרות.

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב