האמת מאחרי "מבחני יושר: "

יתר על כן: שעור הפסילה של מועמדים באותם מבחנים ממוחשבים עומד קרוב למחצית מהנבדקים. האפיונים הגרפולוגיים שערכתי לאורך שנים  מעידים כי כ- 10% בלבד, לכל היותר מהנבדקים עלולים בפוטנציה, להיות לא אמינים.

דומה שדווקא מועמדים ממולחים בעלי כוונות שליליות מבינים קצת כיצד לתמרן את "מבחני המהימנות" .

ראוי להדגיש, כי "אי יושר" איננו סיטואציה קבועה.  אין דומה בין רמת הפיתוי של עובד מול קופת מזומנים לכזה המשנע פריטים במחסן.  רמת המהימנות הנדרשת מפקיד בנק גבוהה לאין שעור מזו של ספרנית.

במחקר יזום שנערך על ידי אחד הבנקים הגדולים, נמסרו לכמה גרפולוגים 100 כתבי יד של עובדי בנק תוך קביעה ש-50 מתוכם הם כאלה שנמצאו לא מהימנים. ה-50 האחרים הם עובדי בנק "רגילים".  הגרפולוגים נדרשו לציין מי מתוך ה -100 "ישר" ומי "לא ישר".  שעור הניבוי הנכון שלי היה כ- 80%. בהתחשב בהנחה שלא כל העובדים ה"לא ישרים" אותרו,  ובמורכבות הנושא שעור הניבוי של 80% מעיד שאפשר לאתר את מרבית "המועדים למעוד"- מראש.

  • סדנאות הכנה: הגולשים  באינטרנט ימצאו ללא קושי מכונים המציעים "בדיקות מהימנות" ובצידם מכונים המציעים סדנאות הכנה למבדקים אלה. משתתף בסדנאות ילמד להתמודד עם השאלונים המופיעים במבדק ולהשיב תשובות שישפרו את סיכוייו "להיות ישר", ולהתקבל לתפקיד האפשרות להשפיע על תוצאות מבחן על ידי לימוד והתנסות- פוסלת את אמינות מבחני המהימנות עצמם. לעומת זאת, כתב יד הוא ביטוי אישי שלא ניתן לשיפור יזום. ניסיון להשיג תוצאה משופרת   על כתיבה "איכותית" יותר- יגרע מהביטוי הספונטני וישיג תוצאה ההפוכה.

בבדיקת מדגם גדול של כתבי יד שבוצעו על ידי איתרתי מאפייני כתב העשויים להצביע על נטייה לאי יושר. כללתי מאפייני כתב אלה בגרפולוגיקס.

לייבסיטי - בניית אתרים